07. september 2024
Facebook
sobota, 14 október 2017 09:00

Úroda hrozna v Európskej únii je najnižšia za 36 rokov, vína bude najmenej od roku 1981

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRUSEL 14. októbra (WebNoviny.sk) - Krupobitie a mráz, ktoré postihli európske vinohrady na jar, a tiež dlhodobé sucho počas leta spôsobili, že úroda hrozna v Európskej únii je v tomto roku najnižšia za 36 rokov. Uviedla to organizácia Copa-Cogeca, ktorá je zastrešujúcim združením nevládnych poľnohospodárskych organizácií únie. Organizácie odhaduje, že produkcia vína v EÚ v tomto roku klesne na 145 mil. hektolitrov, čiže bude najmenšia od roku 1981. Odporúčame:
Mrazy druhý rok po sebe vážne poškodili vinohrady, vína bude menej Thierry Coste, šéf vinárskej divízie organizácie Copa-Cogeca, uviedol, že úroda hrozna v 28-člennej únii je celkovo medziročne nižšia o 14 percent. Napríklad vo Francúzsku sa však v porovnaní s vlaňajškom urodilo o 18 percent hrozna menej a v Taliansku, ktoré je najväčším európskym producentom vína, je úroda oproti minulému roku slabšia o 26 percent. Očakáva sa ale, že kvalita vína bude vynikajúca.

Viac k témam: Copa-Cogeca, Európska únia, hrozno, víno
Zdroj: Webnoviny.sk - Úroda hrozna v Európskej únii je najnižšia za 36 rokov, vína bude najmenej od roku 1981 © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 185 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner